Kattelegetøj kan give dig en aktivere kat

Kattelegetøj kan give dig en aktivere kat

Sharing is caring!

Katte har deres helt egne behov, ligesom mennesker og andre dyr har. Med legetøj kan kattene være beskæftiget og dermed indgå som daglig aktivering. Katte kan godt lide at jage, og derfor er der mange katte, som har en forkærlighed for de såkaldte drillepinde, hvor ejeren svinger med en mus i en snor og at katten dermed får tricket sit jagtinstinkt, ved at gøre alt for, at få fat i musen. Det er meget individuelt hvad katte er til, så det gælder om, at prøve sig frem med forskelligt legetøj.  

Derfor er kattelegetøj godt for katten:  

Da katte er meget individuelle, så er det meget varierende hvilket slags legetøj, der passer til deres behov. Meget aktive katte kan ikke nøjes med en bold eller udstoppet mus – de har brug for drillepinde, optrækkerlegetøj eller aktivitetsbolde, så de bliver udfordret både fysisk og mentalt. De mere rolige katte med et lavere aktivitetsniveau kan sagtens nøjes med en mus i plastic eller andet, som de kan gå rundt med. Hvis du har en indendørs kat har den mindre mulighed for, at kunne bruge sit jagtinstinkt. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for, at der er nogle ting indendørs, som katten kan begive sig til. Dette kan f.eks. være tunneller, så katten får lov til at undersøge nye genstande. På denne måde bliver katten også aktiveret, da den bruger instinkterne til at finde ud af, hvor tunnelen fører hen.  

 

Katte skal aktiviseres både fysisk og mentalt uanset om der er tale om inde- eller udekatte. Hvis man ikke opfylder kattens behov, så kan det medføre, at katten ændrer adfærd og dermed begynder at lave ballade derhjemme. Hvis katte keder sig kan de nemt finde på, at angribe ejer med kløer eller begynde at udvise urenlighed, fordi de ikke trives optimalt. Disse problemer kan over længere tid godt blive værre, hyppigere og vedvarende, hvis man ikke gør noget ved problemet.  

Et kæmpe udvalg af kattelegetøj i butikkerne: 

Hvis du besøger en dyrebutik vil der typisk være et område fyldt med forskeligt kattelegetøj. Det store udvalg gør, at det kan være svært at finde ud af, hvilket slags legetøj man skal vælge. Af hjemmelavet kattelegetøj kan man bl.a. få catnip (katteurt), som typisk er udformet som et tøjdyr. Katteurten har en beroligende effekt på kattene, hvilket gør, at den kan bruges i mange sammenhænge. Catnip legetøj får kattene til at blive rolige således, at de tackler en situation bedre. Midlet i catnip legetøjet er helt ufarligt, og kan dermed købes til alle slags katte. Der findes også optrækker dyr, der kan bevæge sig, bolde i forskellige udformninger, tøjmus i forskellige størrelser samt drillepinde med forskellige slags bamser på.