Kostumer til ethvert behov

Sharing is caring!

Kostumer bruges til mange forskellige slags anledninger. Det er mest børn som bruger kostumer, da de ofte bruger dem i forbindelse med leg. Voksne bruger kostumer i forbindelse med en anledning. Dette kan f.eks. være til udklædningsfest eller som dresscode i forbindelse med en fest. Der findes flere forretninger, hvor man enten kan købe kostumer eller leje dem. De fleste voksne vælger, at leje et kostume, da de typisk kun kommer til at bruge det en enkel gang.

Kostumer til børn og voksne:

Kostumer

Der findes et stort udvalg af kostumer og derfor kan det være svært at finde ud af, hvad man skal klæde sig ud som. I forretninger og udlejningsbutikker er der personale, som hellere end gerne vil hjælpe med at finde det rette kostume til dig. Børn er mere målrettede end voksne i forbindelse med kostumer, da de typisk ved hvem de vil klæde sig ud som. Børn har god fantasi og en ide om, hvem de godt kunne tænke sig at lege. Med voksne kommer det lidt mere an på, hvilken anledning der er tale om. Nogle voksne synes det er akavet at være klædt ud. Hvis man har et indre barn i sig, så kan man sagtens have det sjovt i udklædningstøj, selvom man er voksen. Jo mere fantasi man har, jo sjovere vil man også have det.

Derfor klæder danskerne sig ud:

I Danmark klæder danskerne sig ud til halloween og fastelavn, fordi det er traditioner, som der har været i mange år. Børn glæder sig især til disse to højtider, da de kan få lov til at få udklædte på gaderne og synge om slik. Halloween er en nordeuropæisk tradition og er på dansk også kendt som Allehelgensaften. Halloween har eksisteret i mere end 600 år og førhen var det en tradition, at man bad for de mennesker, der endte i Skærsilden. Halloween er forbundet med uhygge, hvilket er årsagen til, at man i dag skærer uhyggelige græskar, ser gysere i fjernsynet og klæder sig ud som uhyggelige karakterer. Traditionen med at børn klæder sig ud til halloween er noget, som danskerne har kopieret fra amerikanerne. Amerikanerne satte deres eget præg på højtiden, hvilket danskerne tog til sig fra mange år siden.

Fastelavn stammer helt tilbage fra middelalderen. Dengang fejrede man fastelavn på en helt anden måde end den, som vi kender i dag. I middelalderen fejrede man højtiden, da man håbede på, at det ville medbringe et godt forår og en god høst. Det er varierende hvordan folket fejrede fastelavn. De fattige holdte ædegilde, imens de rige deltog i konkurrencer og ringridning. Fastelavn er i dag karakteriseret som en udklædningsfest. Da folk blev introduceret for karneval i 1200 tallet fik flere lande en anden opfattelse af fastelavn, og har siden da fejret det med udklædning. Fastelavn og halloween er de to eneste højtider, hvor børn klæder sig ud og går på gaderne. Børn elsker at klæde sig ud og glæder sig ekstra meget til de to højtider, da det er så sjældent at de går udklædte på gaden.