Sådan finder du det rette katte udstyr til din kat 

udvælge katte udstyr

Sharing is caring!

Der findes mange forskellige former for katte udstyr, og det kan være svært for dig helt præcist at vide, hvad der vil være det rigtige, og hvad der er det forkerte. Det er dog en god ide, at du bruger noget tid på at tænke over, hvilke behov din kat har og udvælge katte udstyr ud fra det. Ofte bliver udstyr købt, fordi din kat har nogle bestemte behov, som den ikke får dækket. Det kan for eksempel være, at den kradser i møblerne, fordi den har brug for et kradsetræ.  

Hvis din kat ikke har et kradsetræ, er det derfor vigtigt, at du køber et til den. Der findes mange forskellige former for kradsetræer. Det kan være nogle, der er store, men det kan også være nogle, der er mindre. Det er derfor nogle, der passer til dit hjem, lige meget hvor stort eller lille det er. Du behøver ikke at være bange for, at katten ikke kan finde ud af at bruge kradsetræet. Den skal nok finde ud af, at det er herligt at kradse sine kløer ned af det, og når den ikke bliver jaget væk derfra, bliver den endnu vildere med at gøre det.  

Find en kattehule til din kat blandt katte udstyret 

Det kan være rart for din kat at have en kattehule, hvor den hører til, ligesom en hund har en hundekurv. Katte foretrækker ofte en hule frem for en kurv. Det kan derfor være en god ide, at du vælger sådan en til dem. Igen fås kattehuler i mange forskellige størrelser. Det vil altså igen være nemt for dig at finde en, der passer til din kats behov. Det kan være, at du har meget plads, og at du dermed har mulighed for at have en stor kattehule, der nærmest kan virke som et katteslot med flere niveauer og masser af legetøj.  

Du kan også vælge en lille hule, der kan stå i et hjørne. Så er det bare hulen, som katten får. Det er en god ide at stille hulen et lunt sted, så katten kan ligge trygt og varmt og tage sig en lur, inden den skal ud på nye eventyr.  

Andet katte udstyr der kan være godt at have 

Har du en langhåret kat, kan det være nødvendigt for dig at børste den. I det tilfælde er det en god ide, at du køber en god børste til den, som katten kan lide at blive børstet med. Hvis din kat ikke kan lide at blive børstet nu, er det ikke sikkert, at det er selve det at blive børstet, som den har noget imod. Det kan også være, at den ikke kan lide børsten, for eksempel hvis den er for hård.  

Det kan også være værd at overveje, om din kat skal gå med halsbånd. Hvis det er en ude kat, er det en god ide, da det så er nemt for folk at aflevere den til dig, hvis den er stukket af.