Tag mug og hvordan du fjerne algerne

Algebehandling tag

Sharing is caring!

Et snavset tag er faktisk fuld af mere end bare snavs. De fleste beskidte tage er dækket af forskellige skimmel, alger, svamp og lav. Hvis dit tag simpelthen var dækket af støv, ville det være meget nemt at rengøre, men på grund af algernes tilstedeværelse, skimmel og så videre bliver et tag mere involveret. I denne artikel diskuteres nogle af de mest almindelige af disse væsner.

Tagalger er oftest Gloeocapsa magma (som ikke engang er alger, men en bakterie). Sæt de fleste bakterier phtolyze (æts) vand og udstød oxygen. Det er ansvarligt for at skabe den sorte farvning på taget. f cyanobakterier. Beton tagsten (meget almindelig i det sydlige Californien) tilbyder en attraktiv brodeplads til algerne. Betonfliser har en mere porøs overflade end lerplader, det er som en engelsk muffin, alle kroge og krans er et godt sted for algerne til at vokse, de fælder fugt og beton kan lække calciumcarbonat, som er attraktivt for algerne. Den sorte plet, som du ser, er en opbygning af algerne og en beskyttende UV-belægning, der forhindrer solen i at brænde ud af Algerne.

Ud over den kendsgerning, at det ikke ser så godt ud at have et snavset sort alger dækket tag, kan bakterierne faktisk granulere overfladen af ​​fliserne, og i tilfælde af betonfliser reducerer farven på farvestoffet i betonen. Algebehandling tag forårsager generelt ingen permanent skade på ægte lerfliser.

Hvordan du dræber alge bakterierne

 

Når bakterierne er blevet mærkbare, vil pletterne fortsætte med at forværres år til år. Der er debat om den faktiske skadelighed af disse bakterier til tag, da der ikke er lidt støttende videnskabelig forskning. De fleste “eksperter” inden for emneområdet konkluderer dog, at bakterierne er skadelige, hvis de ikke behandles, da væksten holder fugt inden for helvedesild, der forårsager for tidlig aldring, rådner og / eller granuletab.

Taglichen

 

Taglichen er symbiotisk organisme, hvor svampe og alger lever i et afhængigt forhold, desværre kan deres forhold forårsage reel skade på dit tag. Lichen er sutborn og er meget diffcult at fjerne, i modsætning til tag alger tag tagene er vedholdende og dybt adhered til taget. Nogle husejere forsøger at bruge hårde syrer eller rensekemikalier til at fjerne lugen, men selvom disse på grund af at de dræber laven, forbliver organismen dybt klæbet til dit tag.

 

 LICHEN SKADE TIL TILE ROOFS

 

Traditionelt lichen er blevet brugt til fremstilling af farvestoffer, og det kan være en grund til, at lav kan faktisk fjerne farvestoffet fra betonfliser. På billedet til højre kan du se pletter på flisen, der ikke længere er røde, det er fra lav, der har fjernet betonfarvestoffet fra disse områder. Nogle gange finder vi tag (især i strandbyer som Santa Monica, Newport Beach og Laguna Beach), hvor hele områder af taget er dækket af lav, og meget af farvestoffet er fjernet.

Trykrens dit tag og bliv alge fri

 

Kemikalier og rengøringsmidler er for det meste ineffektive til fjernelse af laven. Den eneste rigtige måde at fjerne det er brug af en trykrensning. Trykrensere udnytter hårdhedsforskellen mellem laven (blød) og flisen (hårdere), alt andet end fliser kan fjernes. Selvom dette ikke gør noget for at reparere farvestoffet fjernelse, vil det forhindre udviklingen af ​​laven. Heldigvis tager laven år at udvikle sig og vil ikke vende tilbage i lang tid efter at taget er effektivt rengjort.

Tagmose

 

Der er over 12.000 typer mos, mest vokset i klumper og frigør sporer i luften. Du kan styre mosens vækst på dit tag ved at sikre, at dit tag afløb ordentligt, så vandet ikke bliver på dit tag. Moss vil generelt kun vokse på den skyggefulde side af dit tag. Moss kan dræbes med et udvalg af produkter fra blegemiddel, til zink og lime. Zinkens effektivitet er tvivlsom (se denne artikel) Problemet med mos er det samme som for Lichen, idet selv når mosen er død, bliver det ikke let at fjerne.

 

Tagmossen er mest ødelæggende for sammensætninger (asfaltsten) tag. Mosen forårsager for tidlig nedbrydning af asfalten, som kan føre til lækager. På fliser tager mossen bag en rest og mørke ringe hvor hver mos vokser.