Toms Chokolade – et chokoladeunivers til alle

Toms Chokolade

Sharing is caring!

De fleste af os kender Toms Chokolade. For rigtig mange mennesker er Toms Chokolade en fast del af slikskålen derhjemme. Toms Chokolade producerer rigtig mange af de klassikere, som er svære at komme udenom. Det hele begyndte i 1924, da to apotekere besluttede, at de ville begynde at producere chokolade. Sådan blev Toms Chokolade skabt. De blev selvfølgelig nødt til at navngive deres forretning. De fandt inspiration i hinandens navne: Hans Trojel og V.H. Meyer. Navnet Toms, står ganske simpelt for Trojel Og Meyer. Det blev dog nødvendigt at tilføje et S. Dette skyldtes at chokoladen blev solgt i chokoladeautomater, og her er det ikke så smart at have Tom, stående på automaterne. I årenes løb har Toms Chokolade opkøbt mange virksomheder. Dette drejer sig blandt andet om Anthon Berg og Pingvin Lakrids. Toms chokolade står også bag Galle & Jessen pålægschokolade og de ejer også Bonbon bolcher.

Klassikeren vi alle kan lide

De fleste af os kender Guldbarren. Denne klassiker blev skabt i 1933. I starten var Guldbarren ikke den succes, som man oprindelig havde forventet. Det betød at man blev nødt til at trække chokoladebaren tilbage fra markedet. Der gik dog ikke mange år, før at Guldbarren kom tilbage på markedet og denne gang var den kommet for at blive. I dag, kan du få Guldbarren i mange forskellige størrelser. Oprindeligt kunne de kun fås i 45 grams pakker. I dag kan du købe en Guldbarre, som passer til alle lejligheder og hvor mange du ønsker at dele den med.

Guldbarren fås selvfølgelig i mange forskellige smagsvarianter, og der findes en Guldbarre til de fleste smagsløg. Der bliver hele tiden udviklet lige smagsvarianter og det kan derfor godt betale sig, at holde øje med slikhylden i dit supermarked. Udover selvfølgelig at spise din Guldbarre, direkte fra emballagen, så smager en hakket Guldbarre med Orange knas utrolig godt ovenpå en god vaniljeis.

Historien om en skildpadde og Yankie-baren

Yankie-baren har en sjov historie bag sig. Den blev skabt til de amerikanske tropper, som efter anden verdenskrig begyndte at savne de chokoladebarer, som de kendte tilbage fra Amerika. Toms vandt en konkurrence og begyndte at producere Yankie-bare til amerikanerne, som var udstationeret i Tyskland. I dag er Yankie-baren blevet en ægte klassiker.

Kæmpe Skildpadden er en af de andre klassikere som Toms Chokolade står bag. Kæmpe skildpadden er, som de fleste af os kender det en chokolade, som er formet som en skildpadde. Med en smag cremet karamel og rom, er det svært ikke at elske denne klassiker. Kæmpe skildpadden passer selvfølgelig perfekt ned i slikskålen, men passer også perfekt, som en del af en cheesecake eller som fyld i en hjemmelavet is. Det kan også anbefales, at du prøver at blande din vaniljeis med stykker af knuste skildpadde. Denne blanding passer også perfekt som

fyld i en lun pandekage. En sjov lille detalje er at Kæmpe Skildpadden også er skabt af Vilhelm Hansen, som også har skabt Rasmus Klump.